tala_fa'ailoga

tala fou

O le a le APalanikeke Mamafa?
Palanikeke mamafao palanikeke togafitiga e mamafa i le va o le 5 ma le 30 pauna.O le mamafa mai le mamafa faʻaopoopo e faʻatusalia se togafiti faʻapitoa e taʻua o le loloto o le faʻaosofia o le mamafa poʻo le faʻamalosi malosiTrusted Source.

O Ai e mafai ona Faamanuiaina APalanikeke Mamafa?
Mo le tele o tagata,palanikeke mamafaua avea ma vaega masani o le faʻamaʻi faʻalavelave ma masaniga moe maloloina, ma mo mafuaaga lelei.Ua suʻesuʻeina e le au suʻesuʻe le aoga o palanikeke mamafa i le faʻaitiitia o faʻamaoniga faaletino ma lagona.E ui lava e manaʻomia nisi suʻesuʻega, o faʻaiʻuga ua faʻaalia i le taimi nei e ono iai ni faʻamanuiaga mo le tele o tulaga.

Fa'anoanoa
O se tasi o fa'aoga muamua Fa'atuatuaina Punaoa o se palanikeke mamafa e mo le togafitia o le popole.E mafai ona fesoasoani le fa'aosofiaina o le mamafa e fa'aitiitia ai le fa'aoso tuto'atasi.O lenei fa'aoso e nafa ma le tele o fa'ailoga fa'aletino o le popole, e pei o le si'itia o le fatu.

Autism
O se tasi o uiga o le autism, aemaise lava i tamaiti, o le faaletonu o le moe.O se su'esu'ega la'ititi o su'esu'ega mai le 2017 na maua ai fa'amanuiaga lelei o togafitiga fa'amama loloto (lumuluina, massage, ma oomi) i nisi o tagata autistic.O nei faʻamanuiaga e mafai ona faʻalautele atu i palanikeke mamafa.

Fa'aletonu le fa'alogoina o le tino (ADHD)
E itiiti lava suʻesuʻega e suʻesuʻe ai le faʻaogaina o palanikeke mamafa mo le ADHD, ae o se suʻesuʻega 2014 na faia i le faʻaaogaina o ofu mamafa.I lenei suʻesuʻega, o loʻo faʻamatalaina e le au suʻesuʻe o ofu mamafa na faʻaaogaina i le ADHD togafitiga e faʻaleleia ai le gauai ma faʻaitiitia ai gaioiga faʻamalosi.
O le suʻesuʻega na maua ai faʻamanuiaga manuia mo tagata auai na faʻaogaina le ofutino mamafa i le taimi o suʻega faʻaauau pea.O nei tagata auai na oʻo i le faʻaitiitia o le paʻu mai galuega, tuua o latou nofoa, ma le faʻafefe.

Le moe ma le moe
E i ai le tele o mea e mafai ona mafua ai le faaletonu o le moe.O palanikeke mamafa e mafai ona fesoasoani i ni auala faigofie.O le fa'aopoopoina o le mamafa e mafai ona fesoasoani i le Fa'atuatuaina Punavai e fa'afilemu ai lou fatu ma le manava.Atonu e faigofie ai ona e malolo ae e te le'i nofo i se malologa lelei i le po.

Osteoarthritis
E leai ni su'esu'ega su'esu'ega i le fa'aogaina o palanikeke mamafa mo le osteoarthritis.Ae ui i lea, e tasi le sTrusted SourcetudyTrusted Source e faʻaaogaina le massage e mafai ona maua ai se soʻotaga.
I lenei suʻesuʻega laʻititi, e 18 tagata na maua i le osteoarthritis na maua togafitiga faʻamalosi i luga o se tasi o latou tulivae mo le valu vaiaso.O tagata suʻesuʻe suʻesuʻe na matauina le togafitiga o le massage na fesoasoani e faʻaitiitia ai le tiga o tulivae ma faʻaleleia atili ai o latou olaga.
O le fa'aogaina o le massage e fa'aoga ai le mamafa loloto i so'oga o le osteoarthritic, o lea e mafai ai ona maua fa'amanuiaga fa'apena pe a fa'aogaina se palanikeke mamafa.

tiga fa'aumi
O le tiga tumau ose fa'ama'i faigata.Ae o tagata o loʻo nonofo faʻatasi ma tiga masani e mafai ona maua se mapusaga e ala i le faʻaogaina o palanikeke mamafa.
O se suʻesuʻega 2021 na faia e tagata suʻesuʻe i le UC San Diego na maua ai palanikeke mamafa e faʻaitiitia ai lagona o tiga tumau.E ivasefulufa tagata auai ma tiga tumau na faʻaaogaina se palanikeke mama pe mamafa mo le vaiaso e tasi.O i latou i le vaega palanikeke mamafa na maua le mapusaga, aemaise lava pe a latou ola foi ma le popole.O palanikeke mamafa e leʻi faʻaitiitia ai le maualuga o le tiga, e ui lava.

Faiga fa'afoma'i
Atonu e iai ni fa'amanuiaga i le fa'aogaina o palanikeke fa'amamafa a'o faia fa'afoma'i.
O se su'esu'ega i le 2016 na fa'ata'ita'iina ai le fa'aogaina o palanikeke mamafa i luga o tagata auai o lo'o fa'ata'atia nifo poto.O tagata na auai i le palanikeke mamafa na maua ni fa'ailoga popole maualalo nai lo le vaega fa'atonutonu.
Sa faia e le au suʻesuʻe se suʻesuʻega tulitatao tutusa i luga o tupulaga talavou e faʻaogaina se palanikeke mamafa i le taimi o le faʻaaogaina o molar.O na faʻaiʻuga na maua ai foi le faʻaitiitia o le popole i le faʻaaogaina o se palanikeke mamafa.
Talu ai o faiga fa'afoma'i e matele lava ina fa'atupu fa'ailoga popole e pei o le si'itia o le fatu, o le fa'aaogaina o palanikeke mamafa e ono aoga i le fa'afilemuina o na fa'ailoga.


Taimi meli: Iul-13-2022