tala_fa'ailoga

tala fou

A tatou momoe, vaivai ma sauni e malolo, o le mafanafana o se palanikeke vaivai ma le mafanafana e mafai ona tatou maua ai se lagona matagofie.Ae faapefea pe a tatou popole?Mata e mafai e palanikeke ona maua le mafanafana lava e tasi e fesoasoani ia i tatou e malolo ai pe a le malolo o tatou tino ma mafaufau?

Palanikete popole o palanikeke mamafa, e ta'ua i nisi taimi palanikeke kalave, lea na faʻaaogaina i le tele o falemaʻi ma togafitiga mo le tele o tausaga.O palanikeke popole ua sili atu ona taatele talu ai nei ona ua amata ona malamalama tagata i le tele o aoga o le faʻaaogaina o palanikeke mamafa i le fale.

Palanikeke Mamafa

Palanikeke mamafasa sili ona lauiloa mo le faʻaaogaina i se ituaiga o togafitiga faʻapitoa e taʻua o le sensory integration therapy.E fa'aogaina le fa'aogaina o le sensory integration therapy e fesoasoani ai i tagata e maua i le autism, po'o isi fa'afitauli o le fa'aogaina o lagona, e taula'i atu i le fa'atonutonuina o aafiaga fa'apitoa.
O lenei faiga e faʻaaogaina ma le malamalama pe a faʻaaogaina le togafitiga i se auala faʻatulagaina, toe fai, e aʻoaʻo le tagata e faʻagasolo ma tali atu i lagona sili atu ona lelei.Ua ofoina mai e palanikeke se lagona saogalemu e mafai ona faʻaogaina faigofie ma i se auala e le faʻafefe.

Fa'aosoina o le Omi

O se palanikeke mamafa e ofoina atu se mea e ta'ua o le faaosofia o le mamafa.Toe fo'i, e masani ona fa'aoga fa'atasi ma i latou o lo'o lu'itauina i tulaga fa'agaioiga fa'apitoa, fa'aoso fa'aoso loloto e fesoasoani e fa'afilemuina se faiga fa'atosina.
Pe a faʻaoga lelei, o lenei omiga, e masani ona manatu i ai o le mamafa lava lea e tasi e oʻo i se fusi mafanafana poʻo se fusi, se massage, poʻo se fusi, e mafai ona fesoasoani i le tino e sui mai le faʻagaioia o lona neura faʻaalofa i lona faʻalavelave faʻafefe.
O le palanikeke e ofoina atu se tufatufa tutusa, faʻamalosi lemu i luga o se vaega tele o le tino i le taimi e tasi, e maua ai se lagona o le toʻa ma le saogalemu mo i latou o loʻo lagona le popole poʻo le faʻafefe.

Auala e Galulue ai

E tele mamanu opalanikeke popole mamafa, aemaise lava ona ua sili atu ona lauiloa ma masani.O le tele o palanikeke e faia i le cotton poʻo le cotton faʻafefiloi, e sili atu le umi ma faigofie mo le fufuluina ma le tausia.O lo'o iai fo'i ivi microbial e mafai ona fa'aoga mo palanikeke mamafa e fesoasoani e fa'aitiitia le sosolo o siama, aemaise lava pe a fa'aoga palanikeke i se falema'i po'o se nofoaga mo togafitiga.Kamupani e ofoina atu ie eseese ina ia maua e tagata filifiliga mo le faʻamafanafanaga patino ma sitaili.
O palanikeke popole e masani ona faʻatumu i se ituaiga o tamaʻi palasitika pellets.O le tele o palanikeke e fa'amatalaina le palasitika latou te fa'aogaina e leai se BPA ma e tausisia le FDA.O loʻo i ai nisi o kamupani o loʻo faʻaogaina pulu tioata o loʻo faʻamatalaina o le lanu o le oneone, e mafai ona fesoasoani i le fatuina o se talaaga maualalo, itiiti ifo le mamafa, palanikeke.
Ina ia mautinoa o le mamafa o le palanikeke e tufatufa tutusa mo le maualuga o le aoga o le faʻaosofia o le mamafa, e masani ona mamanuina palanikeke ma se mamanu o sikuea, e tutusa ma se ie soosoo.O sikuea ta'itasi e tutusa le aofa'i o pelleti e fa'amautu ai le mamafa o le palanikeke ma o nisi taimi e fa'atumuina i sina polyfil e pei ona e maua i totonu o se fa'amafanafana masani po'o se aluga, mo le fa'aopoopoina o le aluga ma le fa'amafanafanaga.

O Mamafa ma Tele
O palanikeke popole e maua i le tele o lapopoa ma le mamafa, e faʻatatau i mea e fiafia i ai le tagata lava ia, faʻapea foʻi ma le matua ma le lapoʻa o le tagata o loʻo faʻaaogaina le palanikeke.O palanikeke mamafa e masani ona maua i le mamafa mai le 5-25 pauna.
E ui lava atonu e foliga mamafa tele lenei mea, ia manatua o le mamafa o loʻo tufatufaina tutusa i luga o le vaega atoa o le palanikeke.O le fa'amoemoe ia lagona e le tagata o lo'o fa'aaogaina le palanikeke se aofa'iga faifaipea o le mamafa o le mamafa i luga o lona tino.

Isi Fa'ailoga
O le isi mea e mafaufau i ai o le maualuga.E tele ituaiga o palanikeke popole e maua, e pei lava ona e mauaina i palanikeke masani poʻo faʻamafanafana.O nisi kamupani e fuaina a latou palanikeke i le tele o moega, e pei o le masaga, tumu, masiofo ma le tupu.O isi kamupani e fuaina a latou palanikeke i le laʻititi, feololo, lapopoa ma le lapopoa.E taua le manatua o le matua ma le maualuga o se tagata, faʻapea foʻi ma le mea e masani ona e faʻaaogaina ai le palanikeke.


Taimi meli: Feb-23-2023