tala_fa'ailoga

tala fou

I tausaga talu ai nei,palanikeke maluluua fa'ateleina le ta'uta'ua o se auala e fa'aleleia atili ai le moe ma le soifua maloloina atoa. O nei palanikeke fou ua mamanuina e fesoasoani e faʻatonutonu le vevela o le tino ma maua ai se faʻalelei, faʻamalieina le moe. E ui o le autu autu o se palanikeke malulu o le faʻamalieina o le tino i le taimi o le moe, e tele isi faʻamanuiaga faʻalesoifua maloloina i le faʻaaogaina o se palanikeke malulu.

O se tasi o faʻamanuiaga faʻalesoifua maloloina autu o le faʻaaogaina o se palanikeke malulu o lona mafai lea e faʻaleleia atili ai le moe. O le tele o tagata e faigata ona paʻu ma moe ona o le vevela i le po. E mafai ona o'o atu ai i le itaita'i, fa'aletonu, ma le leaga atoa o le moe. I le fa'aogaina o se palanikeke malulu, e mafai ai e tagata ona fa'atumauina le mafanafana o le tino i le po atoa, lea e mafai ona fesoasoani e fa'alautele le taimi moe ma fa'aleleia atili ai le moe. O le moe lelei e fesoʻotaʻi ma le tele o faʻamanuiaga faʻalesoifua maloloina, e aofia ai le faʻaleleia o le mafaufau, faʻatonuga o lagona, ma le soifua manuia lautele.

E fa'aopoopo i le fa'atupuina o le moe lelei, o palanikeke malulu e mafai fo'i ona fesoasoani e fa'amama ai nisi tulaga fa'alesoifua maloloina. Mo tagata e mafatia i le vevela, afu i le po, poʻo isi faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le vevela, o palanikeke malulu e mafai ona maua ai le toomaga ma le mafanafana. O le fa'amalieina o le palanikeke e mafai ona fesoasoani i le fa'atonutonuina o le vevela o le tino ma fa'aitiitia le malosi ma le tele o nei fa'a'ailoga, e maua ai le tele o le moe ma le le motusia.

E le gata i lea,palanikeke malulue mafai ona fesoasoani i le toe faʻaleleia o maso ma faʻamalolo le tiga. A maeʻa faʻamalositino mamafa poʻo se aso umi o faʻamalositino, e ono oʻo lou tino i le tiga o maso ma le mumū. O mea malulu o se palanikeke malulu e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le fula ma maua ai se lagona faʻamafanafana i maso vaivai ma tiga. E fesoasoani lea e toe faʻaleleia ma faʻaleleia atili le gaioiga o maso, ma tuʻu ai le tagata e lagona le faʻafouina ma toe faʻafouina.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o se palanikeke malulu e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o le mafaufau. O su'esu'ega e fa'aalia ai o le fa'atumauina o le maualalo o le vevela o le tino e mafai ona fesoasoani e fa'aitiitia ai le popole ma le popole. O le fa'amalieina o le palanikeke malulu e mafai ona fa'atupuina ai se lagona o le malolo ma le mafanafana, lea e sili ona aoga mo i latou o lo'o tauivi ma le popole po'o le faigata ona fa'amuta i le fa'ai'uga o le aso.

E taua le maitauina e ui o palanikeke malulu e ofoina atu le tele o faʻamanuiaga faʻalesoifua maloloina, e le o se mea e suitulaga i togafitiga faafomaʻi faapolofesa. O tagata ta'ito'atasi o lo'o iai fa'afitauli fa'alesoifua maloloina e tatau ona fa'atalanoa ma se tausi soifua maloloina a'o le'i fa'aogaina se palanikeke malulu ina ia mautinoa e saogalemu ma talafeagai mo o latou mana'oga.

I se aotelega, o aoga mo le soifua maloloina o le faʻaaogaina o le apalanikeke malulue eseese ma a'afia. Mai le fa'aolaina o le moe lelei ma fa'amama fa'ailoga e feso'ota'i ma le vevela i le fesoasoani i le toe fa'aleleia o maso ma le lagolagoina o le soifua maloloina o le mafaufau, o palanikeke malulu e ofoina atu le tele o fa'amanuiaga mo le soifua maloloina atoa. E ala i le tuʻufaʻatasia o se palanikeke malulu i lau moe masani, e mafai e tagata taʻitoʻatasi ona maua le faʻamafanafanaga sili atu, malolo, ma le toe faʻaleleia o le tino, e iu ai ina saofagā i se soifua maloloina, sili atu le malosi.


Taimi meli: Aukuso-19-2024